Metsästäjäliiton jäsentiedote 30.11.2021

Tervehdys hyvä jäsen,

Metsästäjäliiton syyskokous pidettiin viikko sitten 20.11.2021. Kymmenien kokousedustajien keskustelu oli hyvin vilkasta ja rakentavaa, toki myös kriittistäkin. Se ilmentää sitä suurta mielenkiintoa, jota jäsenillämme on liiton toimintaa kohtaan. Olen hyvilläni siitä, että puhuttavaa oli paljon. Mutta myös päätöksiä tehtiin. Hybridikokous onnistui hienosti kokousedustajien osallistuessa kokoukseen pääasiassa etäyhteyksillä eri puolilta Suomea. 

Syysliittokokous hyväksyi liiton toimintasuunnitelman vuodelle 2022, ole hyvä ja käy tutustumassa siihen täällä >>. Tämä vuosi on ollut liiton 100-vuotisen olemassaolon juhlavuosi, mutta ensi vuosi on liiton toiminnan perustuksien vahvistamisen vuosi. Selvitämme jäsenten tarpeita, vahvistamme jäsenetuja sekä tuemme ja kehitämme liiton piirien toimintaa siten, kuin piireissä tarpeelliseksi nähdään. Liiton toiminta, kulukohteet ja tulonlähteet kammataan tiheällä kammalla varmistaaksemme, että teemme oikeita ja tarpeellisia asioita mahdollisimman kustannustehokkaasti. Tästä työstä vastaa viime kädessä liittohallituksen jäsenistä muodostettu luottamushenkilöiden iskunyrkki eli kehittämisryhmä. Toimenpiteet luonnollisesti päätetään hallituksessa.

Liiton jäsenmaksu on jo seitsemän vuoden ajan ollut 9,5 euroa metsästäjille, jotka ovat Metsästäjäliiton jäseniä metsästysseuransa kautta. Jäsenmaksu säilyy ennallaan myös ensi vuonna. Nuorten jäsenmaksu on 50 % alhaisempi, eli 4,75 euroa. Piirien henkilöjäsenyys on yleisimmin tasolla 35-40 euroa. Kun edellä mainittu kehittämistyöryhmä on talven aikana saanut työnsä tehtyä, selviää, mikä on Metsästäjäliiton taloudellinen asema.

Tänä vuonna liiton talous pitäisi olla juhlavuoden tuottojen ansiosta tasapainossa, mutta viime vuosi oli raskaasti alijäämäinen. Myös ensi vuodelle liittokokous hyväksyi 200.000 euroa alijäämäisen budjetin. Niin ei voida pitkän päälle jatkaa. Kulut ja menot on saatava tasapainoon, ja sitä kehittämistyöryhmä tavoittelee. Yksi vaihtoehto on korottaa jäsenmaksua vuodelle 2023, mutta se on vuoden päästä pidettävän liittokokouksen asia. Liiton toiminta ja talous ovat ensi vuoden aikana säännöllisen jäsentiedotuksen kohteena niin, että jäsenseurat pystyvät ennakoimaan Metsästäjäliiton jäsenmaksun vuoden 2023 budjettia suunnitellessaan. Korostan, että nyt vain ensi vuoden jäsenmaksusta on päätetty, kaikki muu on auki. Parempi on kuitenkin asioista puhua kuin vaieta.

Lunta on nyt saatu ja jälki näkyy. Toivotan hyviä ja turvallisia jahteja! 

Jaakko Silpola toiminnanjohtaja

Kategoria(t): Muut. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.